"Діти і війна: навчання технік зцілення"

2022-11-25

"Діти і війна: навчання технік зцілення"

Під час війни діти, як і дорослі, можуть не раз ставати жертвами різноманітних жахливих подій, що травмують психіку. Вони можуть бути свідками артилерійських обстрілів та стрілянини, спостерігати руйнування рідного міста чи села, або навіть їхніх домівок. Діти можуть побачити поранених, можуть зазнавати тяжких втрат. Діти самі можуть бути пораненими.
Такий досвід може призвести до виникнення різноманітних психологічних проблем у дітей. Вони стають дратівливими, неспокійними та полохливими, замкненими та депресивними, часто можуть плакати та засмучуватися через дрібниці. Вони лякаються гучних звуків, а іноді навіть бояться виходити із дому.
З метою запобігання цих симптомів у дітей, допомоги відновленню підлітків, практичним психологом Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Іриною Лайко та соціальним педагогом Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 "ліцей" Надією Самофал, було запроваджено програму "Діти і війна: навчання технік зцілення". Програма розроблена колективом фахівців міжнародної організації CHILDREN AND WAR FOUNDATION. Мета програми: психологічна допомога дітям в часи війни.
Перші два модулі присвячені інтрузивним думкам та почуттям: такі проблеми, як погані спогади, нічні жахіття та прокручування в пам’яті того, що трапилося у дітей.

/Files/photogallery/изображение_viber_2022-11-26_02-33-00-637.jpg

/Files/photogallery/изображение_viber_2022-11-26_02-33-39-044.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 43

Коментарi